Tietoa täyteainehoidoista

Mitä on hyaluronihappo?

Täyteaineiden vaikuttavana aineena toimii ei-eläinperäinen hyaluronihappo, joka nimestään huolimatta ei ole happo vaan sokerimolekyyli. Hyaluronihappoa esiintyy ihossa luonnollisesti. Ikääntymisen myötä elimistö tuottaa yhä vähemmän hyaluronihappoa, mikä aiheuttaa ihon kuivumista ja veltostumista. Hoidon täyteläisyyttä lisäävä vaikutus on peräisin hyaluronihapon kyvystä sitoa vettä ja kosteutta. Hyalyronihappo poistuu elimistöstä lopuksi maksan kautta.

Täyteainehoidon vaikutukset kestävät muutamasta kuukaudesta vuoteen riippuen käytetystä valmisteesta sekä asiakkaan iästä, ihon laadusta sekä yleiskunnosta ja elintavoista. Kesto myös pitenee seuraavilla käsittelykerroilla ja täyteainetta tarvitaan yleensä vähemmän.

Hyvä tietää ennen toimenpidettä:

Jos asiakkaalle tehdään huulten muotoilu ensimmäistä kertaa, täyteaineen kesto on yleensä normaalia lyhyempi. Jos asiakas on tyytyväinen huuliinsa 1 kuukauden kuluttua hoidosta, suosittelen ylläpitopistosta 6 kuukauden kuluttua hoidosta, ja sen jälkeen aina kerran vuodessa saavutetun lopputuloksen ylläpitämiseksi. Jos haluttua lopputulosta ei saavuteta ensimmäisellä hoitokerralla, suosittelen uusintakäyntiä 1-3 kuukauden välein kunnes haluttu lopputulos on saavutettu. Tämän jälkeen suosittelen ylläpitopistosta ensin kaksi kertaa vuodessa ja sen jälkeen aina kerran vuodessa saavutetun lopputuloksen ylläpitämiseksi.

Kivun tunteminen pistosalueella on yksilöllistä, ja kokemuksemme mukaan kivuliain hoitoalue ovat huulet ja niiden ympäristö, kun muiden alueiden hoito on lähes kivutonta. Kivunlievitykseen käytämme lidokaiinia sisältävää sisältävää puudutevoidetta sekä valikoimassa olevia valmisteita, jotka sisältävät valmiiksi puuduteaineen.

Kun asiakas tulee täyteainehoitoon tai ilmaiseen konsultointiin, käymme yhdessä läpi asiakkaan toiveet ja odotukset sekä keskustellaan hoitoon liittyvistä mahdollisista riskeistä.

Ennen toimenpidettä minun on hyvä tietää edellisistä toimenpiteistä, mahdollisista sairauksista tai lääkityksistä jotka voivat estää tai haitata toimenpidettä. 

Emme tee hoitoja, jos:

 • Sinulla on akuutti hengitystieinfektio
 • Sinulla on sydänsairaus
 • Olet raskaana tai imetät
 • Olet alaikäinen
 
Suosittelemme konsultoimaan lääkäriäsi, jos:
 
 • Olet kärsinyt yskänrokosta (herpes). Neulanpistot suunalueelle voivat saada sen puhkeamaan uudelleen.
 • Sinulla on vaikea diabetes tai reuma
 • Sinulla on käytössäsi verenohennuslääkkeet
 • Kärsit vakavasta allergiasta tai tulehduksista
 
Tulehduskipulääkkeet kuten asetyylisalisyylihappo tai ibuprofeiini (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa. Valmisteiden käyttöä kannattaa välttää 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen.

TOIMENPITEEN JÄLKEEN:

Muutama viikko toimenpiteen jälkeen voit hieroa aluetta kauttaaltaan mikäli täyteaine ei ole vielä tasoittunut ja huulet eivät ole kipeät. Huolehdi ihon kosteutuksesta bebanthenin, kookosöljyn tai muiden hoitavien voiteiden avulla. Toimenpiteen jälkeen, vältä myös:

 • Alueen koskettamista, syömistä ja juomista muutaman tunnin ajan.
 • Nikotiinivalmisteita 2-4 h
 • Turhaa hieromista ja alueen ärsytystä muutaman päivän ajan. 
 • Meikkaamista 24h
 • Alkoholia 48h
 • Aerobista liikuntaa (hikoilua) 48h
 • Saunomista 48h
 • UV- säteilyä 48h 
 • Buranaa, Aspiriinia, e- vitamiinivalmisteita, Omega-3 48h 


Täytön jälkeen huulet tuntuvat yleensä pinkeiltä, huulen sisällä saattaa esiintyä kihelmöintiä, kuumotusta, paineen tunnetta ja nipistelyä. (Nämä ovat kaikki ohimeneviä muutamassa päivässä.) Turvotusta esiintyy välittömästi toimenpiteen jälkeen sekä seuraavina 2-4 päivänä, riippuen täyteaineen määrästä sekä asiakkaan iästä ja ihon kunnosta. Myöskään mustelmat eivät ole poissuljettuja, ja niitä esiintyy joko heti täytön yhteydessä tai muutaman päivän jälkeen täytöstä. 

Täytön jälkeen huulissa tuntuu yleensä epätasaisuutta, ne tasoittuvat yleensä itsestään paranemisprosessin aikana. Hieronta nopeuttaa prosessia.

 Mikäli epäilet oireitasi tai koet epävarmuutta, olethan rohkeasti yhteydessä!


REVOLAX™ fine

Kevyt / erittäin viskoelastinen täyteaine, joka on suunniteltu pintaryppyjen hoitoon, mukaan lukien silmänympärysrypyt, Glabella-alue ja kaula.

REVOLAX™ deep

Paksu ja pitkäkestoinen geeli, jota käytetään syvien ryppyjen ja nasolabiaalijuonteiden tai poskien, leuan ja huulten täyttöön. Tämä yksifaasinen HA-täyteaine on injektoitava syvään dermikseen tai hypodermis kudokseen.

REVOLAX™ sub-q

Tuotelinjan paksuin täyteaine. Sillä on edistynyt kyky muovata ja ylläpitää rakennetta. Pitkäkestoisten ominaisuuksiensa ansiosta sitä suositellaan käytettäväksi syvään kudokseen ja erittäin vaikeiden ryppyjen hoitamiseen, mukaan lukien nasobiaalit ja kasvojen muodot (posket, leuka, nenä).

Suositeltavat pistoalueet.